vrijdag 8 januari 2010

Ambi-Care vzw

Ambi-Care is een ambulancedienst voor dringend- en niet-dringend/secundair ziekenvervoer, alsook Dienst 100.

Ambi-Care is actief in de regio Lanaken-Riemst. De standplaats is centraal gelegen op Kiezelweg te Lanaken. Sinds 1 maart 2002 is men in samenwerking met de gemeente Lanaken van start gegaan met de Dienst 100 Lanaken.

Nieuw: Vanaf 1 januari 2010 organiseert Ambi-Care dringend ziekenvervoer vanuit hun nieuwe uitvalsbasis in de Lambertusstraat in samenwerking met de gemeentes Borgloon - Wellen - Heers!


 
 
Ambi-Care is een ambulancedienst voor zowel dringend als niet dringend ziekenvervoer die van start gegaan is op 1 maart 2000 met een permanentie van "7 dagen op 7", en "24 uur op 24".

Sinds 1 maart 2002 is Ambi-Care in samenwerking met de gemeente Lanaken van start gegaan met de dienst-100 Lanaken.

Binnenkort organiseert Ambi-Care ziekenvervoer vanuit de Lambertusstraat te Borgloon. Op die manier zal binnen de 10 minuten een ambulance ter plaatse zijn!

Ambi-Care is een ambulancedienst voor:
  • Dienst 100
  • Secundair (Privé) ziekenvervoer

Ambi-Care levert deze diensten in de regio Lanaken - Tongeren - Borgloon.

Voor de dienst 100 is Ambi-Care werkzaam in de volgende gebieden:
  • Lanaken, Riemst, Bilzen
  • Nieuw: Borgloon, Wellen, Heers
Secundair ziekenvervoer vindt plaats in Vroenhoven, Kanne, Riemst, Tongeren, Borgloon, Sint-Truiden, Hoeselt, Bilzen, Voeren, Lanaken, Maasmechelen ...
 
Ambi-Care vzw
Kiezelweg 43
B-3620 Lanaken

Telefoon: 089/38 55 00
FAX: 089/38 55 55
Email: info@ambi-care.be
Website: www.ambi-care.be


Wie en wat is Medi-Care?

Onze maatschappelijke zetel is gevestigd te Olen, Krentzen 86. Tevens beschikt onze dienst over een 2e en een 3e standplaats te Retie en te 3971 Heppen.



Het doel van onze dienst?

Het doel van onze vereniging is het zo goed en correct mogelijk verzorgen van het dringend en het niet-dringend ziekenvervoer in de regio Midden-Kempen en de regio Noord-Limburg en dit ten voordele van alle betrokken partijen. De bedoeling van Medi-Care vzw is om aan het ziekenvervoer een zo hoog mogelijke kwaliteitszorg mee te geven zodat alle betrokken partijen (zoals de patiënten, dokters, ziekenhuizen, mutualiteiten, rusthuizen, enz...) die met het ziekenvervoer in aanraking komen, tevreden zijn over onze geleverde prestaties.



Erkenning en contracten?

Medi-Care vzw is erkend als ziekenwagendienst onder het nummer 0873.217.358 en heeft verschillende overéénkomsten lopen met meerdere mutualiteiten o.a. Christelijke Mutualiteit Antwerpen (CMA), Christelijke Mutualiteit Turnhout (CMT), Christelijke Mutualiteit Limburg (CML), Liberale Mutualiteit Limburg, Liberale Mutualiteit Antwerpen, Socialistische Mutualiteit Antwerpen (De Voorzorg), De Socialistische Mutualiteit Limburg, EuropAssistance en EuroCross België (met o.a.: Onafhankelijke Ziekenfonds Antwerpen, Onafhankelijke Ziekenfonds Vlaanderen, Onafhankelijke Ziekenfonds Euromut, Verbond MRB, Vlaams Neutraal Ziekenfonds, Partena, Ziekenfonds Securex, Freie Krankenkassen, ...



Waar zijn wij gevestigd?


Ambulancedienst Medi-Care vzw is gevestigd in de regio Midden-Kempen meer bepaald in Onze Lieve Vrouw Olen. Deze gemeente is terug te vinden tussen Geel en Herentals. Onze maatschappelijke zetel, onze dienst facturatie en onze dispatching is gevestigd te 2250 Olen, Krentzen 86.


Onze dienst beschikt tevens nog over een 2e standplaats die gevestigd is te 2470 Retie, Kloosterstraat 19 en een 3e standplaats te 3971 Heppen, Kanaalstraat 57.


Dankzij onze standplaatsen te Olen, Retie en Heppen kunnen wij een service bieden naar elke regio. Onze liggingen zijn zo strategisch dat we elke regio naar uw keuze kunnen aandoen.





Waar zijn wij actief?

Voor de regio Midden-Kempen zijn wij o.a. actief in: Arendonk, Balen, Beerse, Bevel, Baarle-Hertog, Baarle Nassau, Bouwel, Dessel, Eindhout, Geel, Gierle, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Kasterlee, Kessel, Lichtaart, Lille, Massenhoven, Meer, Meerhout, Meerle, Merksplas, Minderhout, Mol, Morkhoven, Nijlen, Noorderwijk, Oevel, Olen, Olmen, Oud-Turnhout, Poederlee, Poppel, Pulderbos, Pulle, Ramsel, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Tielen, Turnhout, Veerle, Viersel, Vlimmeren, Vorselaar, Vorst, Vosselaar, Weelde, Wechelderzande, Westmeerbeek, Westerlo, Wiekevorst, Wortel, Zandhoven en Zoerle-Parwijs.





Voor de regio Noord-Limburg zijn wij o.a. actief in: Achel, As, Bree, Bochelt, Boorsem, Dilsen, Eisden, Eksel, Genk, Grote Brogel, Gruitrode, Hamont-Achel, Hechtel, Heppen, Kaulille, Kinrooi, Leopoldsburg, Leut, Lommel, Maaseik, Maasmechelen, Meeuwen, Neeroeteren, Neerpelt, Opglabbeek, Opitter, Opoeteren, Overpelt, Peer, Sint-Huibrechts-Lille, Uikhoven, Wijchmaal en Zutendaal.



Waarvoor kan u terecht?

U kan bij ons terecht voor zittend, rolstoel en/of liggend vervoer. Onze dienst staat in voor het verzorgen van dringend en niet-dringend ziekenvervoer in de regio Midden-Kempen en Noord-Limburg. Ook staan wij in voor het vervoer van dialysepatiënten van en naar de dialysecentra, klinisch-transport, repatriëringen in binnen- en buitenland, het verzorgen van vervoer van en naar consultaties, ontslagen uit het ziekenhuis naar thuisadres, opname naar het ziekenhuis, revalidatiecentra en/of rust- en verzorgingstehuis, orgaan- en donortransport, ...





Tevens bieden wij onze hulp en diensten aan bij het opzetten en bemannen van preventieve hulpposten op allerlei manifestaties zoals: wielerwedstrijden, autocrossen, motorcrossen, festivals, fuiven, enz...





De dokters uit de omliggende gemeenten staan nu reeds positief tegenover ons voorstel om voor hen de nodige vervoeren uit te voeren. Op deze manier zal de patiënt een financieel voordeel hebben want wij rijden enkel aan mutualiteitstarieven!



Wanneer kan u terecht?

Onze vervoersdienst is 24uur/24uur en 7dagen/7dagen beschikbaar op het telefoonnummer: 014/84 84 81 en op het nummer 014/37 91 51. Tevens kan u ons ook steeds bereiken op het gsmnummer 0479/40 69 91. Onze dienst facturatie is elke werkdag bereikbaar tussen 9u00 tot 18u00! U kan hier met al uw vragen betreffende uw factuur terecht op het telefoonnummer 014/84 84 81.



Waarom onze firma?

Omdat wij u als patiënt een professionele begeleiding en verzorging willen bieden, zijn al onze ambulanciers vakkundig opgeleid en in het bezit van een brevet ziekenwagenpersoneel, DGH (Dringend Geneeskundige Hulpverlening) en/of Badge100. Onze wagens zijn conform de wetgeving en standaard uitgerust zoals de ziekenwagens van de dienst100. Tevens garanderen wij u een wachttijd van niet meer dan 15 tot 30 minuten vanaf uw oproep naar ons alarmnummer.





Met een sterk team van vrijwilligers staat onze voorzitter Dirk Mertens, Nadine Bulteel en het voltallig bestuur steeds tot uw beschikking! Ons team bestaat uit een aantal sterk gemotiveerde mensen die allemaal vrijwillig instaan voor de goede verzorging van de patiënten. Al onze bestuursleden en vrijwilligers hebben medische kennis! Om up-to-date te blijven volgen ze regelmatig op beroeps of vrijwillige basis bijscholingscursussen inzake hulpverlening.
dirk.mertens@medi-care.be nadine.bulteel@medi-care.be paul.gysen@medi-care.be
Voorzitter: Mertens Dirk Facturatie: Bulteel Nadine Secretariaat: Gysen Paul
Krentzen 86 - 2250 OLV Olen Krentzen 86 - 2250 OLV Olen Boomgaardstraat 290 - 2600 Berchem
Tel: 014/37.91.51 - Fax: 014/84.84.83 Tel: 014/84.84.81 - Fax: 014/84.84.83 Tel: 03/292.51.15 - Fax: 03/292.51.15
GSM: 0472/29.44.92 GSM: 0479/40.69.91 GSM: 0474/94.33.66

ambulanciers van kaai 142



Het korps ambulanciers van kaai 142 bestaat uit 43 man in vast dienstverband waaronder 3 kaderleden plus ongeveer 25 Rode Kruis ambulanciers met DGH en AED brevet en speciale opleiding adembescherming. Groepsfoto van een deel van het korps ambulanciers, deze foto van februari 1995 hoort eigenlijk thuis op de pagina Uit de oude doos, waar hij trouwens ook staat. Van de 30 man op de foto zijn er heden al velen op pensioen en reeds vervangen door nieuwe krachten. Bij gebrek aan recenter foto materiaal moeten we het voorlopig met dit beeld stellen. Achterste rij van re. naar li. op de achtste plaats Ward van Cleemput, vader van Sergeant Ronald van Cleemput van de Antwerpse brandweer 3e cie Hoofdwacht Lillo. Uiterst rechts, voormalig diensthoofd Patrick de Maeyer en diensthoofd Paul van Ginhoven.

Hulshoutse Ambulancedienst bvba

Wij zijn een privé-ambulancedienst gelegen in Houtvenne een deelgemeente van Hulshout, een uithoek in de provincie Antwerpen op de grens met provincie Brabant.

Wij beschikken zelfs over de maximum kwaliteitseisen die opgesomd staan in het kwaliteitscharter (dat in werking is getreden op 01/05/2009)

Momenteel beschikken wij over 7 ziekenwagens voor dringende en niet dringende interventies; nl 2 Mercedes Sprinters met strobel opbouw, 1 Opel Movano container opbouw , 2 Mercedes 316cdi en 2 Mercedes 300D. Al deze ziekenwagens zijn volledig uitgerust met o.a. zweeftafel (uitgez. Mercedes 300 D deze wordt gebruikt voor lange afstandritten , overbrengingen en preventieve diensten), vacuümmatras, spalken, halskragen, monitor LP12, AED, aspiratietoestel, saturatiemeter, koffer REA en beademingstoestel, EHBO-materiaal, zuurstof en de nodige medicatie voor dringende interventies (Dienst 100).

Onze dienst heeft een zeer goede uitvalsbasis voor volgende ziekenhuizen: Lier, Herentals, Bonheiden, Diest, Geel, Leuven en Duffel. Deze ziekenhuizen liggen allemaal binnen een straal van 25km.

Sinds mei 2007 draait één van onze ziekenwagens ook mee in het 100 systeem.

 

Er zijn 8 voltijdse medewerkers in dienst. Alle 8 hebben zij een opleiding gevolgd van dringende geneeskundige hulp en hebben ze reeds vele jaren ervaring.Twee ervan zijn verpleegkundigen van opleiding

Vrijwilligers

Het vast personeel wordt bijgestaan door een enthousiaste groep van 15 vrijwilligers.

Onze groep vrijwilligers bestaat uit ambulancier's met opleiding "Dringende geneeskundige hulp" en wordt versterkt met een 4-tal verpleegkundigen met bijzondere beroepstitel "Spoedgevallen en intensieve zorgen" tewerkgesteld op een acute dienst in een ziekenhuis. Het team wordt op preventieve diensten ook nog versterkt door gemotiveerde EHBO'er's.

Voor het rolstoel en zittend vervoer hebben wij een 4-tal ervaren auto bestuurders ter beschikking.

Wij hebben ook een verantwoordelijk arts in onze dienst. Dit is Dokter Van der Mieren Kris, Ramsel.

Dienst 100
Eén van onze wagens staat 24/24u paraat voor de 100 centrales van Antwerpen en Leuven en in uitzonderlijke gevallen voor Limburg.
 
Dringend vervoer
Wij staan 24/24u paraat voor rusthuizen, huisartsen, thuisverpleging en privé-personen die beroep willen doen op onze diensten. Deze opdrachten gebeuren met onze privé ziekenwagens. Welke hetzelfde zijn uitgerust als onze 100-ziekenwagen. 


Secundair vervoer
Dit is vervoer op voorhand gepland en wordt meestal aangevraagd door mutualiteiten, ziekenwagen, artsen, familie en rusthuizen.
Onder secundair vervoer hebben we volgende keuzes: Zittend - Liggend - Rolstoel.
Secundair vervoer betreft geplande opnames, ontslagen uit ziekenhuizen en consultaties in het ziekenwagen/dokterspraktijk.
Onze dienst heeft een zeer goede uitvalsbasis voor volgende ziekenhuizen: Lier, Herentals, Bonheiden, Diest, Geel, Leuven en Duffel. Deze ziekenhuizen liggen allemaal binnen een straal van 25km. 


Preventieve diensten
Onze dienst is ook uitgerust met voldoende en moderne middelen om ingezet te worden op preventieve hulpposten zoals:
- sportmanifestaties: wielerwedstrijden, autocrossen,...
- evenementen: braderijen, concerten, fuiven,...

Ook hierin hebben we al vele jaren ervaring. Onlangs hebben we hiervoor een vrachtwagen aangekocht die volledig is ingericht als hulppost met verzorgingsmateriaal, halskragen, schepbrancard, AED-monitor en wervelplank. In deze vrachtwagen kunnen de hulpverleners overnachten. Er is zelfs een toilet en keuken in voorzien.
Ook hebben we een volledig ingerichte bus met slaapplaats, verzorgingsplaats, keuken, douche en toilet. Zo hoeven we geen tenten te zetten en zijn we snel geïnstalleerd en operationeel op uw evenement.

 

Hulshoutse Ambulancedienst bvba
24 u op 24 u
Binnen- & buitenland
Dringend, liggend, rolstoel en zittend vervoer
Telefoon: 016/680808
Fax:016/695437
hulshoutse.ambulancedienst1@telenet.be

 
Groot Aarschotse Ambulancedienst bvba
24 u op 24 u
Binnen- & buitenland
Dringend, liggend, rolstoel en zittend vervoer
Telefoon: 016/680808
Fax:016/695437
hulshoutse.ambulancedienst1@telenet.be

Ambulancedienst EHBO-ELITE

BVBA Ehbo-Elite bestaat vanaf 1 april 2004. Voordien was dit een vzw. In totaal bestaan wij reeds 12 jaar en zijn wij gekend om onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In de loop der jaren hebben wij onze diensten gevoelig uitgebreid om zo onze patiënten in optimale omstandigheden te kunnen vervoeren.

Ambulancedienst EHBO-ELITE beschikt momenteel over 4 reanimatiewagens, 2 ziekenwagens, 1 rolstoelwagen en 1 medische taxi


De reanimatiewagens worden gebruik bij Intensieve-care transfers, beademde patiënten, enz, maar natuurlijk ook voor de noodoproepen van de huisartsen, rusthuizen, mutualiteiten, privé personen. Deze wagens zijn steeds bemand door twee ambulanciers DGH en of een verpleegkundige. 

Alle ziekenvervoer, zowel dringend als niet dringend en dit 7 dagen op 7, 24h op 24h en dit op het telefoonnummer 015/43.62.22
Van adres naar een ziekenhuis
Van adres naar een rusthuis
Van adres naar uw huisarts
Van ziekenhuis naar een ander ziekenhuis
Van het werk naar een ziekenhuis
Van het werk naar uw huisarts
Enzovoort...
En dit alles ook in de omgekeerde richting. Wij vervoeren de patiënten steeds naar het ziekenhuis van hun eigen keuze.

EHBO Sport

EHBO Sport werd gesticht in de jaren '70 omdat er in die tijd nood was in Turnhout aan Secundair ziekenvervoer
Al vlug groeide de VZW en werd er naast het ziekenvervoer ook ingespeeld op sport en andere evenementen, waaronder medische bijstand bij wielerwedstrijden, EHBO posten bij fuiven en muziek-festivals, motor - en autocrossen.
Ook richten wij sinds kort EHBO en Ambulancier cursussen in.
Deze diensten worden verzekerd door een degelijk opgeleid team, met naargelang het soort evenement, dokter, verpleegkundigen en ambulanciers.
Voor meer informatie over één van onze diensten kun je steeds terecht via de kontakt site of via het secretariaat

Onze diensten bestaan uit het secundaire ziekenvervoer van het AZ St Jozef en het St Elisabeth ziekenhuis in Turnhout, tevens verzorgen wij het vervoer van patiënten over België en het buitenland, (overbrenging naar ziekenhuis of thuisadres)
Wij staan ook steeds klaar voor het volgen van wielerwedstrijden o.a. Omloop "Het Volk", Zellik - Galmaarden, Oetingen, Acht van Bladel (rittenwedstrijd Nederland) Ronde van Antwerpen, Provinciale kampioenschappen en vele andere, en niet te vergeten de jaarlijkse trip van de Ventouxristen naar de Mont Ventoux
Op voetbalgebied verzorgen we alle wedstrijden van KV Turnhout, zowel de wedstrijden van de eerste ploeg als alle tornooien van de jeugdploegen
Op gebied van andere sporten zijn we paraat op o.a. Kickboks, Judo en andere vechtsporten.
 We bemannen ook EHBO posten op festivals, fuiven en buurtfeesten, zoals de I Love Party (JAB) in Weelde, alle Vrijdagen van de Stad Turnhout, Stadspark feesten enz.... Onze EHBO'ers verzorgen ook de permanentie  tijdens de zomermaanden in het zwembad van het Stadspark en op de ijspiste tijdens de eindejaarsdagen op de Grote Markt
Al onze diensten worden verzorg door een degelijk opgeleid team (dokters, verpleegkundigen, ambulanciers en EHBO'ers.) Zij staan daarom ook borg voor een goed verloop van Uw evenementen.
 

De Vlaamse Hulpdienst v.z.w.

De Vlaamse Hulpdienst v.z.w. werd opgericht op 14 februari 1982.
Wij zijn een kruisvereniging die tot doel heeft om:
- hulp te bieden op medisch, sociaal en moreel vlak aan alle personen die zich bevinden in het Vlaamse landsgedeelte, het Brussels Hoofdstedelijk gewest en daar waar men erom verzoekt;
- zich ten dienste stellen van de volksgezondheid door middel van opleiding en voorlichting.


De Vlaamse Hulpdienst beschikt over verscheidene EHBO-ploegen die ingezet worden om eerste hulp te verlenen op een groot scala van manifestaties en bij rampen. Deze EHBO-ploegen, dewelke volledig bestaan uit vrijwilligers, zetten zich belangeloos in voor onze vereniging.


De Vlaamse Hulpdienst vzw is nog steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers om onze preventieve hulpposten te bemannen. Wij zorgen voor een professionele opleiding, een degelijke verzekering en hopen fun en vrienden.



Voor meer info kan je terecht op het algemeen secretariaat dab@devlaamsehulpdienst.be


DE VLAAMSE HULPDIENST vzw.
Vanderlindenstraat 48
1030 Brussel
E-mail: info@devlaamsehulpdienst.be
 

E.H.B.O. Elite



Voor dringend en niet dringend ziekenvervoer
Vooral in de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant
In de regio Mechelen, Vilvoorde, Bonheiden, Willebroek 
24h/24h
op preventie of hulppost en uitleendienst

Buntgrasstraat 31
1982 Hofstade-Zemst
Dringend vervoer: 015/43.62.22
Facturatiedienst: 015/43.65.56
Faxlijn: 015/43.61.88
Voor vragen aan de webmanster: rutger.a@pandora.be

Ambulancedienst C.I.B. Turnhout vzw

Naam : Ambulancedienst C.I.B. Turnhout vzw

Adres : Steenweg op Mol 49-51 2300 Turnhout

Telefoon : 014/41.50.42

Telefax : 014/42.50.42

Bereikbaar : 24U op 24U 7 dagen op 7



Contactpersoon : Meeuwes Rudy 0475/266.214
Contactadres : Steenweg op Mol 49 – 51



Algemene informatie ambulancedienst
1 DOEL



Het beantwoorden van elke oproep voor het vervoer van zieken en gekwetsten op niet openbare plaatsen.


2 REALISATIE VAN HET DOEL



· Begeleiding van manifestaties en inzetten van EHBO hulpposten (cultureel, sport enz..)

· Het ter beschikking stellen van een goed uitgeruste reanimatiewagen

· Vervoer van zieken en gekwetsten in binnen- en buitenland met een degelijk uitgeruste ziekenwagen (al naar gelang de aanvraag)

· Rolstoelvervoer met voertuig voorzien van rolstoellift

· Op aanvraag ziekenvervoer aan Mutualiteitvoorwaarden (vervoer op afspraak)


3 VOORWAARDEN GESTELD AAN HET PERSONEEL



· Iedereen kan vrijwilliger worden mits ouder te zijn dan 18 jaar

· Men moet in het bezit zijn van een bewijs van goed zedelijk gedrag uitgereikt door de gemeente maximum 2 maanden voor indiensttreding.

· Men moet in het bezit zijn van een diploma E.H.B.O., of D.G.H., of bereid zijn dit te behalen.

· Men moet een goed voorkomen hebben, plichtsbewust zijn, kortom iemand waarop wij kunnen rekenen.




4 LIGGING



De centrale dispatching en garages zijn gelegen op de belangrijkste invalsweg naar de stad TURNHOUT, op 300 M binnen de ring rond TURNHOUT, en op +/- 500 M van de grote markt van Turnhout. Onze ligging is zo centraal dat zowel het centrum van de stad als de industriezones kunnen worden bereikt in minder dan 10 minuten.

De randgemeenten Oud Turnhout – Ravels – Retie – Arendonk – Kasterlee – Merksplas –Vosselaar enz….. Kunnen op 15 minuten worden bereikt.


5 BEREIKBAARHEID EN COMMUNICATIE



· Onze diensten zijn telefonisch te bereiken via het centrale oproepnummer

014.41.50.42

· Fax 014.42.50.42

· GSM 0475/266.214

· Mail ambulance.cib@skynet.be

· Al onze ziekenwagens zijn uitgerust met een GSM en GPS

· Tevens kan de centrale elk doen en laten van alle voertuigen volgen op de PC waar ook in België (Monitoring by GPS)


6 MATERIAAL EN VOERTUIGEN



Onze voertuigen zijn uitgerust met een AED toestel (automatische externe defibrillator)

AES

AES is sinds kort met een ambulance aanwezig bij de risico wedstrijden van Willem II.
Naast een OVD-G van het GHOR en de medical stewards van Willem II leveren wij een ambulance team tijdens de risico wedstrijden voor calamiteiten in het stadion.
AES zal bijstand leveren aan patienten die net iets meer zorg nodig hebben dan de medical stewards kunnen bieden.



Onze opzet is om hoogstaande medischehulp te bieden op evenementen, deze hulpverlening gaat altijd in samenwerking met andere hulpinstanties zoals: GGD, GHOR, NOVADIC, Ambulancediensten, Meldkamers en ziekenhuizen

Onze ambulances zijn volledig uitgerust om als A- wagens volgens de Nederlandse normen te kunnen fungeren. Deze normen liggen hoger dan de normen gesteld voor een spoed (100) ambulance in België.
De bemanning van de wagen voldoet aan de eisen die gesteld worden in het land van de dienst. Afwijkingen kunnen in overleg gebeuren, bijvoorbeeld standaard een arts op de ambulance. In Nederland worden er concrete afspraken gemaakt over het vervoer met de meldkamer ambulance (MKA) van het werkgebied. Voor België geldt dat het vervoer van mogelijke slachtoffers wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen van de dienst 100.
aes-voertuigen-8.jpg
  • Volledig uitgerust inclusief medicatie
  • Kwalitatief professioneel gericht personeel.
  • Stipte en adequate ambulance zorg.
Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat u als klant verdient en ook krijgt

Vestiging Nederland:

Vlierdenseweg 162
5756AC Deurne
Tel: (+31) 493-318021
Gsm:(+31)653-205317
Fax:(+31)493-321780

Vestiging België

Steenweg op hoogstraten 67
2330 Merksplas
Tel. +32(0)14/703963
GSM +32(0)495 383949
Fax +32(0)14 783401

Falck Ambuce.be

Missie
Tegemoet komen aan de noden van de patiënten, vereist een zorgvuldige planning. Met geavanceerde vervoermiddelen is Falck Ambuce® in staat het maximale aan veiligheid en comfort te bieden.
Binnenland
Falck Ambuce® heeft verschillende standplaatsen (14) in en om de Provincie Antwerpen, groot Brussel en Provincie Limburg. Bovendien werd er een uitgebreid partnership getekend met Falck Tri-ac die dan op hun beurt actief zijn in West-Vlaanderen.
Onze dispatching wordt in dal momenten centraal geregeld vanuit het hoofdkwartier te Wijnegem. Tijdens de dag/piek momenten worden de wagens regionaal aangestuurd. Al onze wagens zijn voorzien van de meest recente communicatie technologie. Dit laat de dispatcher toe om de informatie digitaal door te sturen en de rit strikt op te volgen. Dit laat de klant toe om te allen tijde de positie van de wagen na te vragen en de interventietijd in te schatten.
Buitenland
Voor onze repatriëringen in het buitenland, vertrekken de wagens vanuit onze hoofdzetel te Wijnegem. Voor het comfort van onze buitenlandse pechvogels zijn deze wagens standaard uitgerust met lectuur, airco, koelbox, sanitaire voorzieningen, en natuurlijk ook met DVD entertainment. Aangepast medisch materiaal zal worden voorzien afhankelijk van de pathologie. Wij beschikken hiervoor over een uitgebreid arsenaal aan medisch materiaal en ook medisch specialistische uitrusting; zoals bvb een couveuse.
Erkenning
Falck Ambuce® is erkend door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. (VZW Ambumed) Onze ziekenwagens zijn ingeschakeld in het net van de Dringende Geneeskunde Hulpverlening 'Dienst 100'. Zodoende worden de personeelslijsten maandelijks aan het Ministerie van Volksgezondheid doorgegeven en gecontroleerd.
Kwaliteit
De organisatie houdt zich strikt aan de meest eisende kwaliteitsverwachtingen binnen de sector. Controle van het wagenpark om de 6 maand, uitgebreide verzekering (ook voor de inzittende patiënten EN familieleden, optimale BA verzekering), deelname aan en implementatie van de kwaliteitscriteria voor ziekenvervoer, zijn dan ook een minimale garantie voor onze diensten.
Personeelsbestand
Falck Ambuce® stelt binnen de sector de meeste fulltime medewerkers tewerk. Wij beschikken over een vrijwilligerskorps van ongeveer 650 personen.Onze 'ambulanciers' hebben allen een cursus Dringende Geneeskundige Hulpverlening en worden regelmatig bijgeschoold. 
 
Adres
Industrieterrein Vosveld
Bijkhoevelaan 8
2110 Wijnegem
Dispatching  
Tel 03 353.05.05
Fax 03 353.37.49
e-mail dispatching@ambuce.be
Repatriëringen  
Tel 03 355.36.17
Fax 03 353.37.49
e-mail international@ambuce.be
Administratie  
Tel 03 353.93.35
Fax 03 353.37.49
e-mail administratie@ambuce.be
Directie  
Tel 03 355.36.10
Fax 03 355.36.14
e-mail directie@ambuce.be
 

Ambulancedienst DD Medicall

Ambulancedienst DD Medicall werd geboren als eenmanszaak in Turnhout op 1 oktober 2008.
Vrij kort nadien ontstond ook DD Medicall vzw.

Het primaire doel van de ambulancedienst is patiëntenvervoer.

In het beginstadium werden meerdere contacten gelegd met ziekenhuizen, rusthuizen en andere zorgcentra in Turnhout en omgeving. Ook met de verschillende mutualiteiten werd onderhandeld. Vandaag kunnen we zeggen dat we met vele van deze partners reeds een vlotte samenwerking hebben opgebouwd. Momenteel hebben we contracten met CM Turnhout, De Voorzorg Antwerpen-Mechelen en de liberale mutualiteit.
Onder het motto "de aanhouder wint" blijven we onze contacten verder uitbouwen om aan onze patiënten en klanten een zo goed mogelijke service te kunnen bieden.


Voor de evenementen kan men op de equipe van
DD Medicall vzw rekenen om eerste hulp te verlenen waar nodig is.









Vredestraat 47
2300 Turnhout
OproepNR: +32 (0)495.796.603
PreventieNR: +32 (0)495.794.431
Fax: +32 (0) 14 72 30 89
www.ddmedicall.be
dd_medicall@scarlet.be
info@ddmedicall.be
Bereikbaar 24/24  7/7

Ambulancecentrum Antwerpen

Ambulancecentrum Antwerpen is opgericht op 1 oktober 1991 door
dhr. Philippe Callens
Onze standplaats en dispatching zijn gevestigd in
 AZ.Heilige Familie
's Herenbaan 172
2840 Rumst (Reet)

Het centraal telefoonnummer voor alle oproepen en info:
03/844.33.33
Wij verzorgen:
* Het vervoer tussen verschillende ziekenhuizen over gans België
* Dringend vervoer in opdracht van huisartsen en ziekenhuizen
* Ziekenvervoer in opdracht van verschillende mutualiteiten
* Het vervoer van rolstoelpatiënten

Ambulance Oost

Ambulance Oost
V.O.F. Dhondt - De Clercq
Azaleastraat 24
9840 Zevergem

Ondernemingsnummer: 0865 128 152
Telefoon: 09 / 385 50 32
Fax: 09 / 321 00 42

E-mail: ambulance.oost@telenet.be

  • Vervoer 7 dagen op 7
  • 24 uur op 24
  • Zittend , rolstoel en liggend vervoer
  • Dringend en niet-dringend ziekenvervoer
  • Dialysevervoer
  • Binnen en buitenland
  • Vrije keuze van ziekenhuis
  • Vervoer van en naar :  ziekenhuis , rusthuis , privé adres...
  • Vervoer alle mutualiteiten
  • Preventieve hulpverlening

Ambulance Snoeck Gavere





SNOECK ROMAIN
Berggatstraat 29
9890 Gavere-Semmerzake
09/384.23.18
0475/492.654


SNOECK KENNY
Ommegangstraat 3
9890 Gavere-Asper
09/384.91.84
0475/640.313



Ambulance Snoeck Gavere werd in 1980 opgericht door Snoeck Romain en zijn echtgenote.
Na 6 maanden enkel ziekenvervoer te verzorgen kregen ze de erkenning van het Ministerie van Volksgezondheid en werd er 1 ziekenwagen ingezet voor de 100-dienst.
Begin 1981 kwam er een 2de ziekenwagen bij op de 100-dienst.
Het bedrijf bleef groeien en ook zoon Kenny vervoegde met zijn echtgenote de zaak in 1997.
Ondertussen is het wagenpark al verschillende malen vernieuwd.


Een foto van onze allereerste ambulances


Hier vindt U een foto van de ambulances die nu ingezet worden.

Wij beschikken  over 5 ziekenwagens conform aan de eisen van Ministerie van Volksgezondheid ,
2 aangepaste rolstoelwagens en 3 personenwagens.

De ziekenwagens worden bemand door 2 ambulanciers met brevet van dringende geneeskundige hulpverlening.
Er is eveneens mogelijkheid tot verpleegkundige begeleiding.
De verpleegkundigen zijn in bezit van beroepstitel van spoedgevallen en intensieve zorg.

Ambulance EMES

Ambulance EMES vzw werd opgericht in april 2007 door ervaren ambulanciers (voorheen tewerkgesteld bij de dienst 100).
Wat kan ambulance EMES voor u betekenen?
  • Intensieve vervoer
  • Dringend ziekenvervoer
  • Niet dringend ziekenvervoer
  • Dialysevervoer
  • Repatriëring
  • Preventieve medische hulpposten
Wij streven naar een kwalitatieve dienstverlening en dit willen we bereiken door onder meer:
  • Interactie met de huisarts door verslaggeving
  • Goed uitgeruste ziekenwagens (100 norm + intubatiemateriaal, monitoring, ...)
  • Professioneel opgeleid en bijgeschoold personeel
  • 24/7 beschikbaarheid
Tevens werken we samen met diverse mutualiteiten, zodat we u ten alle tijde de voordeligste tarieven kunnen aanbieden.

Ambulance EMES vzw
Postbus 6
BE-1785 Merchtem
RPR Brussel
Ond: 0888.756.659
Alarmnummer: 0473 39 39 39
Algemeen: 02 888 92 82
FAX: 02 888 92 83
E-mail Algemeen: info@emes.be
E-mail Administratie: administratie@emes.be

Dierenambulance verricht meer dan eerste hulp

De Dierenambulance verricht meer dan eerste hulp aan dieren. Dat blijkt uit de statuten van de Stichting Dierenambulance Kennemerland. De stichting is een van de ruim 60 bij de Federatie Dierenambulances Nederland (FDN) aangesloten clubs van dierenvrienden in Nederland.

Tot de takenpakket van de Dierenambulance behoort naast het geven van eerste hulp aan dieren, het vervoeren van dieren, het verwijderen van overleden dieren en het registreren van gevonden en vermiste dieren. De Stichting Dierenambulance Kennemerland is actief in Heemskerk, Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en Beverwijk. Omdat de organisatie in Beverwijk echter een groot officieel dierencrematorium heeft, komt het voor dat de Dierenambulance ook elders in Nederland actief is. Volgens Ron Zwaan, vrijwilliger bij de Dierenambulance, kan het crematorium in Beverwijk ook paarden verbranden. Daarom komt het voor dat een dood paard in Groningen wordt opgehaald door de Stichting Dierenambulance Kennemerland.

Bij de Dierenambulance probeert men overleden huisdieren ook weer op te lappen voor een foto. Op die manier hoopt de Dierenambulance dat de eigenaar van het dier zijn of haar huisdier herkent en ophaalt. in dat geval hoeft de gemeente niet voor de kosten van de ambulance op te draaien.

Brandweer Noordwest Fryslân start proef met zuurstof in tankautospuiten

De brandweerkorpsen in het district Noordwest Fryslân starten met een proef met zuurstof in de tankautospuiten (TS). Door zuurstofcilinders in de TS te plaatsen kunnen brandweerlieden nu in een vroeg stadium zuurstof aan slachtoffers toedienen. Dit is noodzakelijk omdat bij incidenten niet altijd een ambulance als eerste aanwezig is.

Omdat er in het district bovendien meer brandweer- dan ambulanceposten zijn, is de kans groot dat de brandweer eerder aanwezig is. Door de TS uit te rusten met zuurstofcilinders kan de brandweer slachtoffers indien nodig van zuurstof voorzien. Volgens commandant Dirk de Vries van brandweer Noordwest Fryslân oefenen de korpsen al jaren met de ambulancezorg en dit jaar zijn daar ook trainingen met de zuurstofcilinder bij betrokken.

Het toedienen van zuurstof maakt al langer deel uit van de opleiding Manschap A, maar in de praktijk wordt het weinig toegepast. Volgens De Vries is het district het eerste korps met zuurstofcilinders in de TS. Het komende half jaar zal gebruikt worden om het systeem te testen. Zo leren de brandweerlieden hoe zuurstof toedienen in de praktijk werkt en of er ook zaken moeten worden aangepast. Tot nog toe hebben de korpsen uit het district de zuurstof nog niet hoeven te gebruiken.