vrijdag 8 januari 2010

Dierenambulance verricht meer dan eerste hulp

De Dierenambulance verricht meer dan eerste hulp aan dieren. Dat blijkt uit de statuten van de Stichting Dierenambulance Kennemerland. De stichting is een van de ruim 60 bij de Federatie Dierenambulances Nederland (FDN) aangesloten clubs van dierenvrienden in Nederland.

Tot de takenpakket van de Dierenambulance behoort naast het geven van eerste hulp aan dieren, het vervoeren van dieren, het verwijderen van overleden dieren en het registreren van gevonden en vermiste dieren. De Stichting Dierenambulance Kennemerland is actief in Heemskerk, Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en Beverwijk. Omdat de organisatie in Beverwijk echter een groot officieel dierencrematorium heeft, komt het voor dat de Dierenambulance ook elders in Nederland actief is. Volgens Ron Zwaan, vrijwilliger bij de Dierenambulance, kan het crematorium in Beverwijk ook paarden verbranden. Daarom komt het voor dat een dood paard in Groningen wordt opgehaald door de Stichting Dierenambulance Kennemerland.

Bij de Dierenambulance probeert men overleden huisdieren ook weer op te lappen voor een foto. Op die manier hoopt de Dierenambulance dat de eigenaar van het dier zijn of haar huisdier herkent en ophaalt. in dat geval hoeft de gemeente niet voor de kosten van de ambulance op te draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten