vrijdag 8 januari 2010

Wie en wat is Medi-Care?

Onze maatschappelijke zetel is gevestigd te Olen, Krentzen 86. Tevens beschikt onze dienst over een 2e en een 3e standplaats te Retie en te 3971 Heppen.



Het doel van onze dienst?

Het doel van onze vereniging is het zo goed en correct mogelijk verzorgen van het dringend en het niet-dringend ziekenvervoer in de regio Midden-Kempen en de regio Noord-Limburg en dit ten voordele van alle betrokken partijen. De bedoeling van Medi-Care vzw is om aan het ziekenvervoer een zo hoog mogelijke kwaliteitszorg mee te geven zodat alle betrokken partijen (zoals de patiënten, dokters, ziekenhuizen, mutualiteiten, rusthuizen, enz...) die met het ziekenvervoer in aanraking komen, tevreden zijn over onze geleverde prestaties.



Erkenning en contracten?

Medi-Care vzw is erkend als ziekenwagendienst onder het nummer 0873.217.358 en heeft verschillende overéénkomsten lopen met meerdere mutualiteiten o.a. Christelijke Mutualiteit Antwerpen (CMA), Christelijke Mutualiteit Turnhout (CMT), Christelijke Mutualiteit Limburg (CML), Liberale Mutualiteit Limburg, Liberale Mutualiteit Antwerpen, Socialistische Mutualiteit Antwerpen (De Voorzorg), De Socialistische Mutualiteit Limburg, EuropAssistance en EuroCross België (met o.a.: Onafhankelijke Ziekenfonds Antwerpen, Onafhankelijke Ziekenfonds Vlaanderen, Onafhankelijke Ziekenfonds Euromut, Verbond MRB, Vlaams Neutraal Ziekenfonds, Partena, Ziekenfonds Securex, Freie Krankenkassen, ...



Waar zijn wij gevestigd?


Ambulancedienst Medi-Care vzw is gevestigd in de regio Midden-Kempen meer bepaald in Onze Lieve Vrouw Olen. Deze gemeente is terug te vinden tussen Geel en Herentals. Onze maatschappelijke zetel, onze dienst facturatie en onze dispatching is gevestigd te 2250 Olen, Krentzen 86.


Onze dienst beschikt tevens nog over een 2e standplaats die gevestigd is te 2470 Retie, Kloosterstraat 19 en een 3e standplaats te 3971 Heppen, Kanaalstraat 57.


Dankzij onze standplaatsen te Olen, Retie en Heppen kunnen wij een service bieden naar elke regio. Onze liggingen zijn zo strategisch dat we elke regio naar uw keuze kunnen aandoen.





Waar zijn wij actief?

Voor de regio Midden-Kempen zijn wij o.a. actief in: Arendonk, Balen, Beerse, Bevel, Baarle-Hertog, Baarle Nassau, Bouwel, Dessel, Eindhout, Geel, Gierle, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Kasterlee, Kessel, Lichtaart, Lille, Massenhoven, Meer, Meerhout, Meerle, Merksplas, Minderhout, Mol, Morkhoven, Nijlen, Noorderwijk, Oevel, Olen, Olmen, Oud-Turnhout, Poederlee, Poppel, Pulderbos, Pulle, Ramsel, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Tielen, Turnhout, Veerle, Viersel, Vlimmeren, Vorselaar, Vorst, Vosselaar, Weelde, Wechelderzande, Westmeerbeek, Westerlo, Wiekevorst, Wortel, Zandhoven en Zoerle-Parwijs.





Voor de regio Noord-Limburg zijn wij o.a. actief in: Achel, As, Bree, Bochelt, Boorsem, Dilsen, Eisden, Eksel, Genk, Grote Brogel, Gruitrode, Hamont-Achel, Hechtel, Heppen, Kaulille, Kinrooi, Leopoldsburg, Leut, Lommel, Maaseik, Maasmechelen, Meeuwen, Neeroeteren, Neerpelt, Opglabbeek, Opitter, Opoeteren, Overpelt, Peer, Sint-Huibrechts-Lille, Uikhoven, Wijchmaal en Zutendaal.



Waarvoor kan u terecht?

U kan bij ons terecht voor zittend, rolstoel en/of liggend vervoer. Onze dienst staat in voor het verzorgen van dringend en niet-dringend ziekenvervoer in de regio Midden-Kempen en Noord-Limburg. Ook staan wij in voor het vervoer van dialysepatiënten van en naar de dialysecentra, klinisch-transport, repatriëringen in binnen- en buitenland, het verzorgen van vervoer van en naar consultaties, ontslagen uit het ziekenhuis naar thuisadres, opname naar het ziekenhuis, revalidatiecentra en/of rust- en verzorgingstehuis, orgaan- en donortransport, ...





Tevens bieden wij onze hulp en diensten aan bij het opzetten en bemannen van preventieve hulpposten op allerlei manifestaties zoals: wielerwedstrijden, autocrossen, motorcrossen, festivals, fuiven, enz...





De dokters uit de omliggende gemeenten staan nu reeds positief tegenover ons voorstel om voor hen de nodige vervoeren uit te voeren. Op deze manier zal de patiënt een financieel voordeel hebben want wij rijden enkel aan mutualiteitstarieven!



Wanneer kan u terecht?

Onze vervoersdienst is 24uur/24uur en 7dagen/7dagen beschikbaar op het telefoonnummer: 014/84 84 81 en op het nummer 014/37 91 51. Tevens kan u ons ook steeds bereiken op het gsmnummer 0479/40 69 91. Onze dienst facturatie is elke werkdag bereikbaar tussen 9u00 tot 18u00! U kan hier met al uw vragen betreffende uw factuur terecht op het telefoonnummer 014/84 84 81.



Waarom onze firma?

Omdat wij u als patiënt een professionele begeleiding en verzorging willen bieden, zijn al onze ambulanciers vakkundig opgeleid en in het bezit van een brevet ziekenwagenpersoneel, DGH (Dringend Geneeskundige Hulpverlening) en/of Badge100. Onze wagens zijn conform de wetgeving en standaard uitgerust zoals de ziekenwagens van de dienst100. Tevens garanderen wij u een wachttijd van niet meer dan 15 tot 30 minuten vanaf uw oproep naar ons alarmnummer.





Met een sterk team van vrijwilligers staat onze voorzitter Dirk Mertens, Nadine Bulteel en het voltallig bestuur steeds tot uw beschikking! Ons team bestaat uit een aantal sterk gemotiveerde mensen die allemaal vrijwillig instaan voor de goede verzorging van de patiënten. Al onze bestuursleden en vrijwilligers hebben medische kennis! Om up-to-date te blijven volgen ze regelmatig op beroeps of vrijwillige basis bijscholingscursussen inzake hulpverlening.
dirk.mertens@medi-care.be nadine.bulteel@medi-care.be paul.gysen@medi-care.be
Voorzitter: Mertens Dirk Facturatie: Bulteel Nadine Secretariaat: Gysen Paul
Krentzen 86 - 2250 OLV Olen Krentzen 86 - 2250 OLV Olen Boomgaardstraat 290 - 2600 Berchem
Tel: 014/37.91.51 - Fax: 014/84.84.83 Tel: 014/84.84.81 - Fax: 014/84.84.83 Tel: 03/292.51.15 - Fax: 03/292.51.15
GSM: 0472/29.44.92 GSM: 0479/40.69.91 GSM: 0474/94.33.66

1 opmerking:

  1. De mensen van medi-care zijn geweldige mensen,en heel vriendelijk.Ze komen ook op voor hun vrienden;vooral Nadine dan :)

    BeantwoordenVerwijderen