vrijdag 8 januari 2010

Hulshoutse Ambulancedienst bvba

Wij zijn een privé-ambulancedienst gelegen in Houtvenne een deelgemeente van Hulshout, een uithoek in de provincie Antwerpen op de grens met provincie Brabant.

Wij beschikken zelfs over de maximum kwaliteitseisen die opgesomd staan in het kwaliteitscharter (dat in werking is getreden op 01/05/2009)

Momenteel beschikken wij over 7 ziekenwagens voor dringende en niet dringende interventies; nl 2 Mercedes Sprinters met strobel opbouw, 1 Opel Movano container opbouw , 2 Mercedes 316cdi en 2 Mercedes 300D. Al deze ziekenwagens zijn volledig uitgerust met o.a. zweeftafel (uitgez. Mercedes 300 D deze wordt gebruikt voor lange afstandritten , overbrengingen en preventieve diensten), vacuümmatras, spalken, halskragen, monitor LP12, AED, aspiratietoestel, saturatiemeter, koffer REA en beademingstoestel, EHBO-materiaal, zuurstof en de nodige medicatie voor dringende interventies (Dienst 100).

Onze dienst heeft een zeer goede uitvalsbasis voor volgende ziekenhuizen: Lier, Herentals, Bonheiden, Diest, Geel, Leuven en Duffel. Deze ziekenhuizen liggen allemaal binnen een straal van 25km.

Sinds mei 2007 draait één van onze ziekenwagens ook mee in het 100 systeem.

 

Er zijn 8 voltijdse medewerkers in dienst. Alle 8 hebben zij een opleiding gevolgd van dringende geneeskundige hulp en hebben ze reeds vele jaren ervaring.Twee ervan zijn verpleegkundigen van opleiding

Vrijwilligers

Het vast personeel wordt bijgestaan door een enthousiaste groep van 15 vrijwilligers.

Onze groep vrijwilligers bestaat uit ambulancier's met opleiding "Dringende geneeskundige hulp" en wordt versterkt met een 4-tal verpleegkundigen met bijzondere beroepstitel "Spoedgevallen en intensieve zorgen" tewerkgesteld op een acute dienst in een ziekenhuis. Het team wordt op preventieve diensten ook nog versterkt door gemotiveerde EHBO'er's.

Voor het rolstoel en zittend vervoer hebben wij een 4-tal ervaren auto bestuurders ter beschikking.

Wij hebben ook een verantwoordelijk arts in onze dienst. Dit is Dokter Van der Mieren Kris, Ramsel.

Dienst 100
Eén van onze wagens staat 24/24u paraat voor de 100 centrales van Antwerpen en Leuven en in uitzonderlijke gevallen voor Limburg.
 
Dringend vervoer
Wij staan 24/24u paraat voor rusthuizen, huisartsen, thuisverpleging en privé-personen die beroep willen doen op onze diensten. Deze opdrachten gebeuren met onze privé ziekenwagens. Welke hetzelfde zijn uitgerust als onze 100-ziekenwagen. 


Secundair vervoer
Dit is vervoer op voorhand gepland en wordt meestal aangevraagd door mutualiteiten, ziekenwagen, artsen, familie en rusthuizen.
Onder secundair vervoer hebben we volgende keuzes: Zittend - Liggend - Rolstoel.
Secundair vervoer betreft geplande opnames, ontslagen uit ziekenhuizen en consultaties in het ziekenwagen/dokterspraktijk.
Onze dienst heeft een zeer goede uitvalsbasis voor volgende ziekenhuizen: Lier, Herentals, Bonheiden, Diest, Geel, Leuven en Duffel. Deze ziekenhuizen liggen allemaal binnen een straal van 25km. 


Preventieve diensten
Onze dienst is ook uitgerust met voldoende en moderne middelen om ingezet te worden op preventieve hulpposten zoals:
- sportmanifestaties: wielerwedstrijden, autocrossen,...
- evenementen: braderijen, concerten, fuiven,...

Ook hierin hebben we al vele jaren ervaring. Onlangs hebben we hiervoor een vrachtwagen aangekocht die volledig is ingericht als hulppost met verzorgingsmateriaal, halskragen, schepbrancard, AED-monitor en wervelplank. In deze vrachtwagen kunnen de hulpverleners overnachten. Er is zelfs een toilet en keuken in voorzien.
Ook hebben we een volledig ingerichte bus met slaapplaats, verzorgingsplaats, keuken, douche en toilet. Zo hoeven we geen tenten te zetten en zijn we snel geïnstalleerd en operationeel op uw evenement.

 

Hulshoutse Ambulancedienst bvba
24 u op 24 u
Binnen- & buitenland
Dringend, liggend, rolstoel en zittend vervoer
Telefoon: 016/680808
Fax:016/695437
hulshoutse.ambulancedienst1@telenet.be

 
Groot Aarschotse Ambulancedienst bvba
24 u op 24 u
Binnen- & buitenland
Dringend, liggend, rolstoel en zittend vervoer
Telefoon: 016/680808
Fax:016/695437
hulshoutse.ambulancedienst1@telenet.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten